Corona-update huisartsenpraktijk

De hele zorg staat voor een moeilijke opgave. Het applaus van dinsdagavond heeft ons een hart onder de riem gestoken. Dank u wel. 

Binnen ons gezondheidscentrum hebben ALLE praktijken gewijzigde openingstijden. Het is het handigst om eerst te bellen wanneer u terecht kan. 

We blijven daarnaast vragen om extra begrip en uw medewerking, speciaal voor het volgende: 

Corona-spreekuur. Door de beperkte beschikbaarheid van adequate beschermingsmaatregelen zijn we genoodzaakt patiënten met luchtwegklachten en/of koorts van verschillende huisartsen op een gezamenlijk spreekuur te plaatsen. Hierdoor kan het zijn dat u niet uw vaste huisarts treft. We beseffen dat dat
niet het serviceniveau is dat u van ons gewend bent, maar dit is voor uw en onze veiligheid. Volg daarnaast aanwijzingen op. Kom bijvoorbeeld niet te vroeg (ook niet te laat natuurlijk). Als het drukker wordt zou het kunnen dat we u vragen in de auto te wachten. Heeft u een stoel nodig in de wachtruimte, vraag hier dan om. Deze staat er niet standaard omdat deze na ieder bezoek ontsmet zou moeten worden.

Telefonische triage en gewijzigde planning. De assistentes zullen meer specifieke vragen stellen dan u gewend bent. Dit om een goede inschatting te kunnen maken op welk spreekuur u het best geholpen kan worden. Ook hier geldt dat u mogelijk niet uw vaste huisarts treft. We plannen ook meer telefonische consulten in. 
Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te houden zijn we genoodzaakt zorg die niet acuut is en uitgesteld kan worden, uit te stellen naar een later tijdstip. Hoe lang dit gaat duren is nog ongewis.

Angst voor klachten. We kunnen klachten pas onderzoeken als deze er ook daadwerkelijk zijn. Er is helaas niet voldoende test-capaciteit om mensen met lichte klachten te testen op Covid-19 en hierover beslist de GGD, niet onze praktijk. We hebben alle begrip voor uw bezorgdheid en bieden daarvoor een luisterend oor en zo nodig een passend consult.

We vragen uw begrip en medewerking in deze, om het voor de assistentes werkbaar te houden. Ze verrichten veel en ook voor hen ongewoon werk en ze zijn zeer gemotiveerd om u zo goed mogelijk te helpen. Samen moeten we deze moeilijke en ongewisse periode zien door te komen.

Stay safe and stay healthy. Houd fysiek afstand, maar bel, bericht, of kom online samen.