Hoe kom ik van mijn hoofdpijn af?

Denkt u dat uw hoofdpijn er nu eenmaal bij hoort, dan bieden we u nu de mogelijkheid om er mee aan de slag te gaan. Onze multidisciplinaire aanpak werkt als een hoofdpijnpoli, maar dan in uw eigen wijk. Het eerste consult wordt u aangeboden door het Gezondheidscentrum.

Er zijn erg veel mensen met hoofdpijnklachten. Vaak wordt gedacht dat het “er nu eenmaal bij hoort”. Dat is jammer, want veelal blijkt er wel iets aan te doen. Er zijn vele soorten hoofdpijn en ieder mens gaat anders om met hoofdpijnklachten. Een multidisciplinaire aanpak blijkt veelal effectiever in de aanpak ervan. Daarom werken in gezondheidscentrum Brandevoort werken de huisartsen, fysiotherapeut en de haptotherapeut samen om hoofdpijnklachten aan te pakken.

Werkwijze: U mailt: fysiotherapie@sgcb.nl of u belt: 0492-504730. U vult een korte vragenlijst in, waaruit blijkt of u in aanmerking komt voor de aanpak van hoofdpijnklachten. Zo ja, dan wordt een afspraak bij de fysiotherapeut ingepland. Zo nee, dan wordt u verwezen naar de huisarts.

Bij de fysiotherapeut volgt een objectieve eerste meting  en wordt de typologie van de hoofdpijn vastgesteld. Deze intakefase biedt het gezondheidscentrum U kosteloos aan. Vervolgens gaat u met een fysiotherapeut aan de slag. Indien  nodig  wordt u verder verwezen in het gezondheidscentrum naar de haptotherapeut, manueel therapeut of eventueel de praktijkondersteuner (POH) GGZ .

Het resultaat wordt na 3 en zonodig na 6 maanden gemeten. Daarmee krijgt u zelf een instrument in handen, waarmee u uw vooruitgang bij kunt houden. En natuurlijk tips en tricks om terugval te voorkomen. De voorgeschiedenis  en intensiteit van de klachten kunnen van invloed zijn op de behandelduur. De behandelkosten  zijn voor uzelf of uw aanvullende zorgverzekering. Vraag dit vooraf na.

Verdere informatie  vindt u via Thuisarts.nl als u zoekt op “hoofdpijn”.